Θεραπείες κατά της χαλάρωσης

Στη DermaScience Clinic, για την καταπολέμηση της επιδερμικής χαλάρωσης χρησιμοποιούμε νήματα σώματος, ενέσιμα μεσοθεραπευτικά προϊόντα και μηχανήματα που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες (CoaxMed Biotec Italia) και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMSculpt®).

Νήματα σώματος

Τα PDO νήματα αποτελούνται από ένα συνθετικό υλικό, που ονομάζεται πολυδιοξανόνη. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή εσωτερικών ραμμάτων στη χειρουργική, που είναι πλήρως απορροφήσιμα. Από τη γενική χειρουργική, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι τα ράμματα πολυδιοξανόνης προκαλούν μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση στους εσωτερικούς ιστούς, που έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να ενεργοποιείται για την απορρόφηση του υλικού και να κάνει νεοκολλαγονογένεση.

Όταν τα νήματα εφαρμόζονται στην αισθητική δερματολογία, το άτομο που κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία, είναι προτιμότερο να μην λαμβάνει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ώστε ο οργανισμός να “εκμεταλλευτεί” αυτή την τοπική φλεγμονή και να παράγει νέο κολλαγόνο.

Στη δερματολογία, χρησιμοποιούμε τοπική αναισθητική κρέμα και με μια λεπτή βελόνα-οδηγό εισάγουμε τα νήματα παράλληλα με το δέρμα, σε συγκεκριμένο βάθος. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία νημάτων σε μήκος διάμετρο και κατηγορία (νήματα screw, coag, κλπ) και εφαρμόζονται πολλές και διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά τον πρώτο μήνα και διαρκεί 6-8 μήνες, αλλά το όφελος είναι αθροιστικό και μακροπρόθεσμο.

Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) χρησιμοποιούνται επί σειρά ετών στην ιατρική και την αισθητική. Εφαρμόζονται στο δέρμα μέσω «πόλων» για τη θέρμανση των βαθύτερων στιβάδων του δέρματος και του λιπώδους ιστού. Υπάρχουν ραδιοσυχνότητες μονοπολικές, διπολικές, τριπολικές, κλπ, ανάλογα με το βάθος που θέλουμε να πετύχουμε και την περιοχή του σώματος που απευθυνόμαστε.

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) προσφέρουν πολλαπλά οφέλη

  • Μείωση του τοπικού πάχους, μέσω λιποσυρρίκνωσης
  • Εξομάλυνση της όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα)
  • Ενεργοποίηση των ινοβλαστών, με αποτέλεσμα τη γένεση νέου κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Σύσφιξη της επιδερμίδας

EMSculpt® – το αυθεντικό

Η χαλάρωση του δερματος μπορεί να είναι επιδερμική, αλλά και εν τω βάθει. Η εν τω βάθη χαλάρωση αποτελούσε μέχρι τώρα μια θεραπευτική πρόκληση, με μόνη λύση την κοπιώδη γυμναστική. Στη DermaScience Clinic διαθέτουμε το πρωτοποριακό μηχάνημα EMSculpt για αύξηση της μυϊκής μάζας, γράμμωση και μείωση του τοπικού λίπους.  Δείτε το νέο μας μηχάνημα EMSculpt® της εταιρείας BTL!