Θεραπείες κατά του τοπικού λίπους

Στη DermaScience Clinic διαθέτουμε ποικιλία θεραπειών κατά του τοπικού λίπους, ώστε να εξατομικεύουμε το θεραπευτικό πρωτόκολλο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.

Υπέρηχοι – Cavitation  

Tο Cavitation είναι μια μη επεμβατική τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους χαμηλής συχνότητας για να δημιουργήσει φυσσαλίδες αέρα, οι οποίες δημιουργούν δονήσεις και πιέζουν την κυτταρική μεμβράνη του λιποκυττάρου, με αποτέλεσμα να το διασπούν (σπηλαιοποίηση). Το λιποκύτταρο καταστρέφεται και το παγιδευμένο λίπος υγροποιείται και αποβάλλεται μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας και του ουροποιητικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό το cavitation συμβάλλει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους, αλλά και στην εξομάλυνση της όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα).

Το μηχάνημά μας CoaxMed της Biotec Italia είναι ένα πολυμηχάνημα πολλαπλών θεραπειών που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκμπομπής ραδιοσυχνοτήτων και υπερήχων, για απαιτητικές περιπτώσεις που χρειάζεται η συνδυαστική δράση και των 2 μεθόδων επί των λιποκυττάρων.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας βελτιστοποιείται με λεμφική παροχέτευση LPG, διότι το LPG κινητοποιεί την κυκλοφορία, συμβάλλοντας στην πιο γρήγορη απομάκρυνση των λιπιδίων και των τοξινών από τον οργανισμό.

Εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή δράση της θεραπείας είναι, επίσης, η κατανάλωση άφθονου νερού.

Κρυολιπόλυση                

Η κρυολιπόλυση είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους μέσω της παρατεταμένης έκθεσης των λιποκυττάρων σε ελεγχόμενη τοπική ψύξη. Όταν τα λιποκύτταρα υποβληθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επέρχεται ελεγχόμενος βιολογικός θάνατός τους («απόπτωση»). Οι περιβάλλοντες ιστοί (δέρμα, μυς, αγγεία, νεύρα) παραμένουν ανεπηρέαστοι , γιατί δεν είναι το ίδιο ευαίσθητοι στις χαμηλές θερμοκρασίες όσο το λίπος. Στη συνέχεια, τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Πραγματοποιείται εφαρμόζοντας στην περιοχή ειδικές κεφαλές που αναρροφούν και ψύχουν τον λιπώδη ιστό (περίπου στους -10°C) για 45-60 λεπτά.

Τα πρώτα 5 λεπτά ο δέκτης μπορεί να νιώσει μια παροδική ενόχληση λόγω της ισχυρής αναρρόφησης, ωστόσο στη συνέχεια η περιοχή αναισθητοποιείται λόγω του ψύχους.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, η περιοχή είναι ερυθρή και οιδηματώδης από την αναρρόφηση και την ψύξη, αλλά δεν παρατηρείται κάποια οπτική διαφορά στη μείωση του λίπους. Το επόμενο διάστημα, η απόπτωση των λιποκυττάρων διεγείρει μια ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, κατά την οποία τα νεκρά λιποκύτταρα αφομοιώνονται από τα μακροφάγα και αρχίζουν να απομακρύνονται σταδιακά από τον οργανισμό μέσω φυσιολογικών μηχανισμών. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά από 3-4 μήνες.

Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κρυολιπόλυση επιφέρει μείωση λίπους περίπου 20-25% μετά από κάθε εφαρμογή. Το αποτέλεσμα ξεκινά να γίνεται ορατό περίπου 1.5 μήνα μετά την συνεδρία και μετά τους 2 μήνες εκτιμάται αν θα ακολουθήσει επόμενη συνεδρία.

Από την στιγμή που τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και αποπίπτουν δεν ξαναδημιουργούνται, εφόσον τηρείται ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής. Σε περίπτωση που πάρετε αρκετό βάρος, αυτό θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα, όχι μόνο στις περιοχές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία κρυολιπόλυσης.

Η κρυολιπόλυση  ενδείκνυται για άτομα με φυσιολογικό βάρος και επίμονο τοπικό πάχος το οποίο αντιστέκεται στη διατροφή και στην άσκηση. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης συνδυάζεται ιδανικά με λεμφική μάλαξη (LPG® Endermologie), η οποία βοηθά σημαντικά στη γρηγορότερη απομάκρυνση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας.

Ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualix

Το aqualyx αποτελεί την πλέον στοχευμένη ενέσιμη λιποδιάλυση, για ρευστοποίηση του λίπους και καταστροφή των λιποκυττάρων. Πρόκειται για το δεσόξυ-χολικό οξύ, μια ουσία που εκκρίνει η χοληδόχος κύστη του ανθρώπου, για να διασπάσει τα λίπη της τροφής κατά την χώνεψη.

Στην ενέσιμη λιπόλυση, εγχύουμε με ειδική, μακριά και εύκαμπτη βελόνη, το δεσόξυ- χολικό οξύ, μέσα στον λιπώδη ιστό, στις περιοχές του τοπικού πάχους. Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη την ώρα της έγχυσης, αλλά αμέσως μετά, το άτομο νιώθει μια ενόχληση σαν καύσο, που συνοδεύεται από οίδημα και ελαφρύ πόνο. Αυτή η αίσθηση, μπορεί να διαρκέσει 1 με 2 εβδομάδες και μειώνεται σταδικά, όσο επιτυγχάνεται η διάσπαση του λίπους.

Η συνεδρία μπορεί να επαναλαμβάνεται 1 φορά το μήνα. Η έγχυση στοχεύει στη διάσπαση των λιποκυττάρων και τη μόνιμη μείωση του αριθμού τους. Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού, με το aqualyx μπορεί να επιτευχθεί ένα body contouring χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις, ασυμετρίες ή και χαλάρωση.