Στο ιατρείο μας αναγνωρίζουμε ότι το κάθε δέρμα είναι μοναδικό. Μετά από αξιολόγηση του κάθε περιστατικού, σας προτείνουμε εξατομικευμένες θεραπείες καθαρισμού προσώπου, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί με ατμό, με σπάτουλα υπερήχων, με διαμάντι, με υδροδερμοαπόξεση ή συνδυασμό αυτών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Καθαρισμός προσώπου με ατμό

Η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων είναι η παραγωγή σμήγματος. Η υπερπαραγωγή σμήγματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγή των πόρων του δέρματος. Επίσης, διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το κλίμα, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι καθώς και η χρήση καλλυντικών προϊόντων μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση αυτή, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην μπορεί να αναπνεύσει, να δείχνει θαμπό και κουρασμένο και να αποκτά ανάγλυφη υφή.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου αποτελεί μία βασική αισθητική θεραπεία, η οποία αποσυμφορεί το δέρμα, καθώς απομακρύνει ρύπους, νεκρά κύτταρα και την περίσσεια του σμήγματος, επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να αναπνέει και να λειτουργεί καλύτερα.

Ο καθαρισμός:

  • Απομακρύνει τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και το περίσσιο σμήγμα που φράσσουν τους πόρους
  • Αφαιρεί τα μαύρα στίγματα και τα κεγχρία
  • Προσδίδει λάμψη
  • Λειαίνει την επιδερμίδα
  • Συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργίας των φυσιολογικών μηχανισμών ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος
  • Βελτιώνει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα

Ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να εφαρμοσθεί στο πρόσωπο, αλλά και στην πλάτη. Αποφεύγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.

Δείτε άλλες θεραπείες καθαρισμού του δέρματος:

Καθαρισμός με σπάτουλα υπερήχων

Ο καθαρισμός με σπάτουλα υπερήχων προσφέρει μια μη επεμβατική περιποίηση και ανανέωση της επιδερμίδας.

  • Απομακρύνει το περίσσιο σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που φράζουν τους πόρους.
  • Καθαρίζει και λειαίνει την επιδερμίδα, βελτιώνοντας της υφής της
  • Προσδίδει λάμψη
  • Βελτιώνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία
  • Βελτιώνει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα

Πρόκειται για μια απολύτως ανώδυνη διαδικασία, η οποία είναι κατάλληλη και για πολύ ευαίσθητα δέρματα. Για το λόγο αυτό, αποτελεί μια εναλλακτική λύση καθαρισμού για τα δέρματα στα οποία δεν μπορούν να εφαρμοσθούν θεραπείες όπως καθαρισμός με ατμό, λόγω της θερμότητας ή μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, λόγω υπερβολικής ευαισθησίας.

Η σπάτουλα υπερήχων μπορεί να εφαρμοσθεί μόνη της ως ολοκληρωμένη θεραπεία ή σε συνδυασμό με βαθύ καθαρισμό, θεραπείες ενυδάτωσης, ραδιοσυχνότητες και φωτοθεραπεία. Οι υπέρηχοι που διαθέτει, εκτός από την εξαγωγή των ρύπων και του σμήγματος, βοηθούν στη μεγιστοποίηση της διείσδυσης των δραστικών συστατικών των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων που εφαρμόζονται, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος (π.χ. οροί ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, λεύκανσης).

Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι

Υδροδερμοαπόξεση (Hydradermabrasion)