Ενζυμική αποτρίχωση

Η αντιμετώπιση της τριχοφυΐας στην περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς αντιστέκεται στη θεραπεία με laser, αλλά κυρίως εμφανίζει τον κίνδυνο εξάπλωσης. Για το λόγο αυτό αποφεύγουμε την εφαρμογή laser στην περιοχή του προσώπου.

Μετά από αξιολόγηση του κάθε περιστατικού, οι εξειδικευμένες αισθητικοί μας θα σας προτείνουν την κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης για εσάς, η οποία μπορεί να είναι η ηλεκτρική αποτρίχωση με βελόνα ή η ενζυμική αποτρίχωση.

Η ενζυμική αποτρίχωση είναι η αποτρίχωση με την εφαρμογή διαλυμάτων ειδικών πρωτεολυτικών ενζύμων, τα οποία καταστρέφουν τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας και οδηγούν σταδιακά σε απώλεια της αναγεννητικής της ικανότητας.

Τα πρωτεολυτικά ένζυμα χυμοθρυψίνη και παπαΐνη είναι φυσικές και αβλαβείς ουσίες. Η χυμοθρυψίνη παράγεται στο πεπτικό σύστημα και η παπαΐνη παράγεται από το χυμό φρούτων της παπάγιας. Έχει αποδειχθεί ότι τα δύο αυτά ένζυμα στοχεύουν τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας και τα αδρανοποιούν, αφήνοντας ανεπηρέαστες τις περιβάλλουσες δομές του δέρματος.

Μελέτες αποτελεσματικότητας έχουν δείξει ότι η ενζυμική αποτρίχωση είναι εξαιρετικά ασφαλής και δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια. Η εφαρμογή είναι εντελώς ανώδυνη και πολύ σύντομη!

Η μέθοδος της ενζυμικής αποτρίχωσης είναι το αποτέλεσμα πολυετών ερευνών Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και είναι κατοχυρωμένη με παγκόσμια πατέντα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνητικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Διδακτορικής Διατριβής του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η εφαρμογή της ενζυμικής αποτρίχωσης μετά το laser αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του laser στην περιοχή του προσώπου, αποτρέποντας ταυτόχρονα την πιθανή εξάπλωση της τριχοφυΐας.