Αποτρίχωση με laser Alexandrite Pro®, Candela

Η απομάκρυνση της τριχοφυΐας, είτε είναι παθολογική είτε απλώς ανεπιθύμητη, αποτελεί τον ευσεβή στόχο όλων των μεθόδων αποτρίχωσης, τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Μια σύγχρονη, αποτελεσματική, ασφαλής και γρήγορη μέθοδος, η οποία γνωρίζει μεγάλη αποδοχή τα τελευταία χρόνια, είναι η αποτρίχωση με laser.

Η αποτρίχωση με laser στηρίζεται στην αρχή της «επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης» δηλαδή την επιλεκτική καταστροφή συγκεκριμένων δομών-στόχων (των τριχών λόγω της μελανίνης που περιέχουν) χωρίς να προκαλείται βλάβη στην επιδερμίδα. Για την ασφαλή και σωστή εφαρμογή ανάλογα με τον κάθε τύπο δέρματος και κάθε ένδειξη, έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του καταλληλότερου συστήματος laser και των αντίστοιχων παραμέτρων.

Ο ιδανικός υποψήφιος για laser είναι ένα άτομο με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκουρόχρωμες τρίχες. Οι ξανθές και οι άσπρες τρίχες δεν απορροφούν τη δέσμη φωτός του laser, κι έτσι δεν καταστρέφονται. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρική αποτρίχωση.

Στις γυναίκες η αποτρίχωση με laser εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στο άνω χείλος, στις μασχάλες, στην περιοχή του bikini, στους μηρούς, στις κνήμες και στα αντιβράχια, προσφέροντας μεγάλη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους. Στους άνδρες το laser εφαρμόζεται για αισθητικούς ή για επαγγελματικούς λόγους (αθλητές, μοντέλα), συνήθως στην πλάτη, στο στήθος, στον αυχένα, στα ζυγωματικά, στη γραμμή του γενείου και στα αυτιά. Το laser είναι η καλύτερη λύση για άτομα με θυλακίτιδα και άτομα που πάσχουν από κύστη κόκκυγα!

Η διάρκεια της θεραπείας, ο αριθμός των θεραπειών και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών εξαρτώνται από την περιοχή που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία, καθώς και το συγκεκριμένο άτομο. Η ηλικία, η εθνικότητα, το ορμονικό υπόβαθρο, το βάρος, η διατροφή, καθώς και τα πιθανά φάρμακα που λαμβάνει ένα άτομο είναι παράγοντες που επηρεάζουν.

Στη DermaScience Clinic διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη Pro® της κορυφαίας εταιρείας Candela, ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα μηχανήματα laser. Επίσης, διαθέτουμε συσκευή που εκπέμπει κρύο αέρα, η οποία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας για ψύξη της περιοχής και ελαχιστοποίηση του αισθήματος του πόνου!