Χημικά Peeling – AHA

Τα peeling αποτελούν μια παλιά, αλλά εξαιρετική θεραπεία ανανέωσης, αντιγήρανσης και λεύκανσης του δέρματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για ιατρικούς λόγους (ακμή, μέλασμα, υπερκερατώσεις) όσο και για αισθητικούς (ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, αναζωογόνηση λαιμού και ντεκολτέ).

Διακρίνονται σε:

  1. επιφανειακά (αφαιρούν την κεράτινη στιβάδα και τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας μέχρι τη βασική)
  2. μεσαίου βάθους(φτάνουν μέχρι το άνω χόριο)
  3. βαθιά (φτάνουν μέχρι το μέσο-δικτυωτό χόριο)

Υπάρχουν πολλά οξέα, φυτικά ή χημικά, που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς και το βάθος που θέλουμε να επιτύχουμε. Για την ορθή επιλογή και εφαρμογή του peeling, έχει μεγάλη σημασία ο φωτότυπος του κάθε ασθενούς, καθώς και η εξωτερική ηλιοφάνεια. Όσο πιο “επιθετικά” είναι τα peeling που χρησιμοποιούμε τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται στην ηλιακή έκθεση.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με ένα βαμβακοφόρο στυλεό ή ένα μαλακό πινέλο και είναι απλή εφόσον έχει επιλεγεί από την ιατρό το καταλληλότερο peeling για το κάθε περιστατικό και γίνει ένα ομοιόμορφο πέρασμα σε όλο το πρόσωπο.

Χρειάζονται περίπου 10 μέρες για να επανέλθει το δέρμα και να φανούν τα ευεργετικά αποτελέσματα του peeling. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη στη φάση της απολέπισης, αλλά και για τουλάχιστον 1 μήνα μετά τη θεραπεία.