Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι μια διάφανη παχύρευστη ουσία, που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στο ανθρώπινο δέρμα. Είναι υδρόφιλο, ώστε να συγκρατεί το νερό και να ενυδατώνει επαρκώς τους γύρω ιστούς. Υπάρχει σε μορφή πόσιμων συμπληρωμάτων, τοπικών κρεμών και serum, σε σταγόνες για τα μάτια και σε ενέσιμη μορφή, για αισθητικές παρεμβάσεις από εξειδικευμένους γιατρούς.

Με το πέρασμα του χρόνου, κι ανάλογα με την κληρονομικότητα και την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, το HA σταδιακά μειώνεται. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα ασφαλούς καθαρού HA που μπορούν να “γεμίσουν” τις στατικές ρυτίδες του προσώπου ή να δώσουν όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και σε άλλα σημεία του προσώπου ή ακόμη και του σώματος. Στο μεσόφρυο είναι προτιμότερο να αποφεύγεται το υαλουρονικό ή να εγχύεται ειδικό, πολύ λεπτόρευστο υλικό.

Η διάρκειά του είναι περίπου 12 μήνες, εκτός από τα χείλη, όπου διαρκεί λιγότερο. Δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα λάμψης, ενυδάτωσης και όγκου, όπου χρειάζεται. Επίσης, μπορεί να σμιλέψει το περίγραμμα του προσώπου, καθώς και το σχήμα της μύτης.