Νήματα προσώπου

Στον αγώνα κατά της γήρανσης πρωτοστατούν το botox για τις ρυτίδες έκφρασης και το υαλουρονικό οξύ για τις στατικές ρυτίδες που έχουν ήδη σχηματιστεί και θέλουμε να τις αμβλύνουμε. Τι γίνεται όμως με τη χαλάρωση και την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος;

Εδώ, έρχονται τα νήματα, είτε αυτά είναι ελεύθερα PDO νήματα, είτε νήματα ανάρτησης. Τα PDO νήματα αποτελούνται από ένα συνθετικό υλικό, που ονομάζεται πολυδιοξανόνη. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή εσωτερικών ραμμάτων στη χειρουργική, που είναι πλήρως απορροφήσιμα. Από τη γενική χειρουργική, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι τα ράμματα πολυδιοξανόνης προκαλούν μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση στους εσωτερικούς ιστούς, που έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να ενεργοποιείται για την απορρόφηση του υλικού και να κάνει νεοκολλαγονογένεση.

Όταν τα νήματα εφαρμόζονται στην αισθητική δερματολογία, το άτομο που κάνει τη συγκεκριμένη θεραπεία, είναι προτιμότερο να μην λαμβάνει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ώστε ο οργανισμός να “εκμεταλλευτεί” αυτή την τοπική φλεγμονή και να παράγει νέο κολλαγόνο.

Στη δερματολογία, χρησιμοποιούμε τοπική αναισθητική κρέμα και με μια λεπτή βελόνα-οδηγό εισάγουμε τα νήματα παράλληλα με το δέρμα, σε συγκεκριμένο βάθος. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία νημάτων σε μήκος, διάμετρο και κατηγορία (νήματα screw, coag, κλπ) και εφαρμόζονται πολλές και διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά τον πρώτο μήνα και διαρκεί 6-8 μήνες, αλλά το όφελος είναι αθροιστικό και μακροπρόθεσμο.