Κρύο, Αέρας, Ηλιος, Stress Προκαλούν ευαισθησία και ερεθισμό Κρύο, Αέρας, Ηλιος, Stress Προκαλούν ευαισθησία και ερεθισμό

Δέρματα όλων των τύπων που αντιδρούν έντονα αλλά με διαφορετικό τρόπο στις μεταβολές του περιβάλλοντος (κρύο, αέρας, ήλιος), αλλά και άλλων παραγόντων (καλλυντικά, stress). Χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δέρματος: «τραβάει», φέρνει «τσιμπήματα», φαγούρα, κοκκινίλα, τσούξιμο. Μπορεί να υπάρχει απολέπιση, αφυδάτωση, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Η συμβουλή μας: καθαρισμός με ήπια και ασφαλή προϊόντα, καλύτερα γαλακτώματα και ποτέ lotion με οινόπνευμα. Καταπραϋντικές μάσκες, ψεκασμός με ιατρικό νερό.

Ερεθισμός του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί όταν δέχεται μια φυσική (ακτινοβολία, UV, ψύχος) ή μια χημική επίθεση (ισχυρά σαπούνια,  lotion, ισχυρά οξέα). Εκδηλώνεται σε όλα τα άτομα.

Αλλεργία είναι η αντίδραση του δέρματος απέναντι σε μη τοξικές συνήθως ουσίες, όταν έχει έρθει ήδη σε επαφή με την ουσία αυτή. Εμφανίζεται σε άτομα που έχουν προδιάθεση.

Το δέρμα που τσιμπάει, τραβάει και αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στον αέρα και το κρύο είναι ευαίσθητο. Συμβουλευτείτε το επιστημονικό προσωπικό για τρόπους αντιμετώπισης.

Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού