Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που μπορεί να μολύνει οποιοδήποτε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

Μπορεί να προκαλέσει πόνο ή φαγούρα, μικρές κόκκινες οιδήματα ή μικροσκοπικές λευκές φουσκάλες, λέπια και έλκη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του ατόμου. Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα, αλλά μπορούν ακόμα να τον μεταδώσουν στους σεξουαλικούς τους συντρόφους.

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων διαφέρει για κάθε ασθενή. Τα συμπτώματα μπορεί να επαναληφθούν, να σβήσουν ή και να συνεχίσουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από διάφορα εξάρσεις κάθε χρόνο. Μερικοί άλλοι όχι.
Μια μητέρα μπορεί να μεταδώσει τον ιό του έρπητα στο αγέννητο παιδί της πριν από τη γέννηση, αλλά συνήθως μεταδίδεται στο βρέφος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλέσει μια πιθανώς θανατηφόρα λοίμωξη (έρπης νεογνών) στο μωρό.

Παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για τον έρπητα, μπορούμε να διαγνώσουμε και να σας συνταγογραφήσουμε φάρμακα που μπορούν να αποτρέψουν ή να συντομεύσουν την εκδήλωση έρπητα και να μειώσουν την ταλαιπωρία που προκαλούν οι εξάρσεις του.

Επισκεφθείτε την κλινική μας. Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ιατρική παρακολούθηση και κατά συνέπεια ανακούφιση στο πρόβλημά σας.